Agilní snídaně se Simonem Brownem

AgileBreakfast1V září proběhl ve školícím centru Aguarra v Kladně dvoudenní workshop se Simonem Brownem na téma „Software Architecture“. Využili jsme této příležitosti a s tímto sympatickým lektorem uspořádali v Restaurantu Amfora v Praze Agilní snídani pro zájemce z řad vývojářů v softwarových týmech ale i pro všechny ostatní, kteří si chtějí rozšířit znalosti v oblasti softwarové architektury.

Hned úvodem prověřil Simon naše zeměpisné znalosti dotazem, jestli víme, kde přesně na mapě najdeme Jersey. Výsledky nebudeme zveřejnovat, ale určitě si budou již všichni pamatovat, že Jersey je největší a nejjižnější ostrov Normanských ostrovů a leží v Lamanšském průlivu mezi pobřežím Francie a Británie. Mimo jiné jsme se dozvěděli, že Jersey je pevnost .Net

Právě z Jersey pochází Simon, který pracuje jako nezávislý konzultant a specializuje se na softwarovou architekturu. Na svém pracovním kontě toho má již opravdu hodně, pravidelně přednáší na mezinárodních konferencích a je zakladatelem „Coding the Architecture“ a autorem několika publikací, nejznámější z nich je “Software Architecture for Developers”. Pozorní účastníci, jistě zachytili QR kód, který jim Simon promítl a mohou tak tuto publikaci po určitou dobu zakoupit s výraznou slevou.

Tři hodiny utekly jako voda, ale byly pořádně nabité. Bohatá snídaně, zajímavá prezentace a i následná diskuze.

AgileBreakfast2

 

AgileBreakfast3

Diskuzi rozproudil pan Petr Sobotka z Komixu dotazem „ jaké jsou zkušenosti s metodou TOGAF“ a dále probíhala diskuze na téma: role architekta v týmu.

AgileBreakfast5

Co myslíte, má být role architekta v týmu samostatná? Kdo by ji podle Vás mohl dělat a jaké potřebuje znalosti?

Odpovědi a mnoho dalších informací dostanete na dalších workshopech se Simonem, nové termíny budou již brzy oznámeny na www.aguarra.cz

 

About author: Jaroslava Ceplechova is Program Manager at Aguarra.

.

Categories