První československý Agilia Open Space

První československý Agilia Open Space byl den plný nových poznatků a zkušeností.

Agilia Open Space BrnoMyšlenka uspořádat formát Open Space nás s kolegou Jaroslavem Orságem zaměstnávala již delší dobu. S tímto formátem jsme se již oba setkali v zahraničí a Jaro měl i zkušenosti s moderováním této akce z minulé práce.

Ukázalo se, že není úplně jednoduché akci zpropagovat a přesvědčit lidi, aby se přihlásili. Nikdo pořádně nevěděl, co od této akce má očekávat a tak jen Ti, kteří se nebáli, poznat něco nového se přihlásili.

Agilia Open Space Session se uskutečnila 24. 6. 2015, v prostorách společnosti AVG, která akci hostovala a podílela se na organizaci.

Po úvodním seznámení s průběhem akce a hlavními pravidly Open Space si účastníci aktivně začali skládat denní agendu pro tuto konferenci a program dne byl velmi brzy zaplněn.

Agilia Open Space Brno

Všichni si uvědomovali, že musí fungovat samoorganizovaně a tak celý den na sebe vše pěkně navazovalo a nevyskytl se žádný problém.

Na závěrečném hodnocení jsme společně řešili, co nám tento den přinesl a co jsme se naučili. Někteří byli v oblasti Agile nováčky a tak přišli hlavně načerpat nové informace od kolegů, kteří zkušenosti již mají. Celkově dala konference přehled, jaké problémy se řeší v různých týmech.

Všichni se shodli, že se jim tento formát velmi líbil. Účastníci oceňovali, že měli možnost se všichni vyjádřit, sestavili si sami program a na jednotlivé sessions chodili jen Ti, které dané téma oslovilo a zajímalo.

Kvalita akce tohoto formátu je velmi závislá na účastnících, na jejich schopnostech diskutovat a na jejich ochotě sdílet zkušenosti. A to se na této akci velmi dobře povedlo a tímto chci účastníkům poděkovat, že se na úspěchu akce takto sami podíleli.

Pokud bych měla akci hodnotit slovy účastníků, tak to bylo vynikající, luxusní a cool!  A my to cítíme úplně stejně.

Agilia Open Space Brno

Jsme rádi, že se Vám to líbilo a těšíme se na Vás všechny, ale i na nové tváře na dalším Open Space, který je plánovaný na  listopad.

Výstupy z jednotlivých sessions nyní zpracováváme a postupně je budeme publikovat na webu Agilie.

Jestli jste se zúčastnili, přidejte Vaše hodnocení, pojďte diskutovat, co se Vám líbilo a jaké máte případně nápady na další Open Space.

 

About author: Jaroslava Ceplechova is Program Manager at Aguarra and organizer of Agilia Conference and Agilia Budapest conference.

Categories