2. ročník Agilia Open Space je za dveřmi

2015-06-24 10.13.52

Agilia Open Space

Loni v červnu jsme s kolegou Jaro Orságem hledali způsob, jak umožnit více lidem sdílet problémy s implementací Agile a zkušenosti s jejich řešením. A tak jsme uspořádali první ročník Agilia Open Space Session. S tímto formátem jsme se již oba setkali v zahraničí a tento koncept nás nadchnul.

Z počátku jsme se setkávali s nedůvěrou a nebylo snadné přesvědčit lidi, aby tento formát vyzkoušeli. Nikdo totiž pořádně nevěděl, co má od této akce očekávat a tak se přihlásili jen ti, kteří se nebáli poznat něco nového.

Dopadlo to však nad očekávání nás i účastníků. Denní agenda pro tuto konferenci byla brzy naplánovaná a po celý den se v několika pracovních skupinách intenzivně diskutovalo nad různými tématy. Pro Vaší představu z loňských témat vybírám: Synchronizace projektů přes více produktů, Agile Metrics, Kanban best practices, Distribuované (geosplit) teamy, UX a Scrum, Self-Organized Team, Virtuální týmy, co je všechno práce Scrum Mastera atd).

Open Space je otevřená forma konference. Nestačí jen Vaše přítomnost, ale očekává se od Vás aktivní účast. Každý dle svých možností přispěje k tomu, abychom mohli zažít akci, která nás posune zase o krok dále a rozšíří naše obzory.

Za kvalitu Open Space konference odpovídají všichni účastníci, jejich snaha a ochota sdílet zkušenosti, inspirovat a motivovat ostatní. Pokud chcete něco dokázat, není to o jednotlivcích, ale o týmové práci.

Problémy s implementací Agile a Scrumu dnes řeší mnoho firem. Nabízíme Vám platformu, která Vám umožní najít odpovědi na Vaše dotazy a učit se od ostatních, kteří problémy, které Vás momentálně trápí, již úspěšně zvládli.

Těší mě, že většina účastníků loňského ročníku se již registrovala na ten letošní. Srdečně zveme i ostatní. Pojďme sdílet své úspěchy i neúspěchy, seznámit se s novými lidmi. Open Spacem to nekončí, nové kontakty můžete nadále rozvíjet a i po skončení akce si navzájem pomoci.

Více informací a registrace na stránkách www.agiliaopenspace.com

About author: Jaroslava Ceplechova is Project Manager at Aguarra and organizer of Agilia Open Space, Agilia Conference / Agile Management Congress in Olomouc and Agilia Budapest Conference.

 

Categories